In 2011 creëerde SIGMA, in samenwerking met KIWA Belgium, het Belgische Veiligheidslabel SIGMACert voor zowel lifftrucks (machines goederenbehandeling) als voor de bouwmachines (burgerlijke bouwkunde/bouw) en de betonpompen.

Waarom SigmaCert?

Met SigmaCert voldoet u aan de Arbeidsmiddelenrichtlijn ( 2006/42/EG). Deze richtlijn verplicht een onderneming om zorg te dragen voor alle arbeidsmiddelen waar een risico aan is verbonden. In naleving van deze richtlijn, moeten arbeidsmiddelen periodiek onderworpen worden aan een controle. Deze controle is wettelijk verplicht voor arbeidsmiddelen, andere dan hijsmiddelen. De werkgever dient aan te tonen dat al het mogelijke werd gedaan om de veiligheid van het aanwezige materiaal te waarborgen. Dit wordt niet alleen gevraagd vanuit de arbeidsinspectie, maar ook vanuit het VCA. Een officieel keuringsrapport van een SIGMACert keuringsbedrijf is in dit kader de beste vrijwaring.

SIGMACert helpt bedrijven om deze controles zo vlot mogelijk te doorlopen. Bovendien biedt SIGMACert een meerwaarde doordat de gebruiksveligheid en de operationaliteit van de gekeurde machines door deze jaarlijkse veiligheidskeur gemaximaliseerd worden.

Opgelet! SIGMACert is geen indienststellingskeuring, maar een veiligheidskeuring.

SIGMACert vandaag

Het systeem is inmiddels ruim 3 jaar operationeel en eind 2014 werden er

  • in totaal 375 keurmeesters en 75 backoffice medewerkers opgeleid door Educam
  • 5.336 keuringen uitgevoerd

Recent nieuws

Salon des Mandataires

SigmaCert neemt deel aan het "Salon des Mandataires". Dit evenement gaat door op 12 en 13 februari in het WEX te Marche-en-Famenne. Meer info op www.mandataires.be

Logistics TV & SigmaCert

Op 24 & 25 september nam SigmaCert deel aan ProLogistics 2014. In dit kader wijdde Logistics TV een item aan onze veiligheidskeur.

Onze partners